Putin: Odnosi Rusije i EU normalizovaće se prije ili kasnije

610

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da će se odnosi između Rusije i Evropske unije normalizovati prije ili kasnije.

– To će se desiti prije ili kasnije. Odnosi između Rusije i Evropske unije će se normalizovati – izjavio je Putin nakon razgovora u svojoj rezidenciji u blizini Moskve sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

EU je uvela sankcije Rusiji u reakciji na rusku aneksiju Krimskog poluostrva i sukob u istočnoj Ukrajini. Evropski čelnici, među kojima je i Orban, žele da obnove trgovinske veze s Rusijom, testirajući solidarnost EU po tom pitanju.

Govorećio na zajedničkoj konferenciji za novinare s Putinom nakon njihovih razgovora, Orban je izjvio kako ne vjeruje da će ekonmomske sankcije protiv Rusije biti produžene u ovoj godini, kada bi se trebalo razmotriti njihovo obnavljanje.

– Mislim da do sredine ove godine neće biti prilike za automatsko produženje sankcija – kazao je on, govoreći putem prevodioca.

– Sve više i više zemalja počinje da uviđa da trebamo sarađivati – dodao je. Putin je izjavio da će Rusija ispuniti sve svoje obaveze na osnovu sporazuma da pomogne Mađarskoj u gradnji nuklearne elektrane Paks. Rusija je pristala u 2014. da osigura kredit od 10 milijardi dolara za Mađarsku koji bi pokrivao 80 posto troškova izgradnje novih jedinica u nuklearnoj elektrani Paks na Dunavu, prenosi Reuters.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA