Potpredsjednik Narodne skupštine RS u posjeti Istočnom Sarajevu

583

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Sonja Karadžić – Jovičević boravila je u posjeti Gradu Istočno Sarajevo. Ovo je njana prva zvanična posjeta od kada je imenovana za potpredsjednika Narodne skupštine.

Predstavnici grada Istočno Sarajevi inicirali su sastanak sa potpredsjednik NS RS Sonja Karadžić – Jovičević. Brojni su problemi u Istočnom Sarajevu koje lokalna vlast ne može sama rješavati, zaključili su gradonačelnik Nenad Samardžija i potpredsjednik Parlamenta Srpske. Prvi čovjek grada kaže da se najviše razgovaralo o bolnici, putnoj infrastrukturi, problemima Olimpiskog centra ali i lošim uslovima za srednjoškolce u Lukavici.

– Ovo su sve pitanja koja nisu u nadležnosti grada i zamolili smo predsjednicu da, u ovoj novoj ulozi, nam omogući komunikaciju i da na pravilan i pravičan način informiše predstavnike Vlade o problemima sa kojima se suočavamo i da pokušamo da napravimo prioritete i da ih rješavamo, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija.

Uništavaju se zdravstvo, turizam i školstvo, a brojna obećanja koja su dolazila iz Vlade čini se, tvrdi Karadžić – Jovičević, neće biti ispunjena. Strašno je, kaže ona, da je ovom gradu zatvorena svaka komunikacija sa Vladom RS. Pokazuje to, poručuje, podatak da su za 15 mjeseci, od kada je formiran aktuelni sastav Vlade RS, u Administrativnom centru grada boravila samo tri ministra.

– Gospođa Željka Cvijanović i njen kabinet, izvolite posjetite grad Istočno Sarajevo, dolaziti češće, sagledati koji su problemi, jer ako ovdje uništite i školstvo i zdravstvo i turizam, onda ćemo tek da imamo dokaze o tome ko je ovdje zaista izdajnik. Ne samo ekonomskih i privrednih, nego u krajnjoj liniji i nacionalnih interesa, istakla je potpredsjednik Narodne skupštine RS Sonja Karadžić – Jovičević.

Učesnici sastanka napomenuli su da ovo ni u kom slučaju nije bio sastanak Srpske demokratske stranke. Sa istom brigom ću saslušati probleme i pokušati da pomognem u svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj poručila je na kraju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Autor: Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA