Pogledajte 10 nadrealnih destinacija koje stvarno postoje (FOTO)

1000

Kada govorimo o nevjerovatnim destinacijama, nešto što je uobičajeno ovde svakako nećete vidjeti…

Mnoge od ovih destinacija smo vam već predstavljali, ali jednostavno ne možemo da se zasitimo njihove magije i ljepote. Vjerujte nam na riječ, osećaj opčinjenosti i očaranosti postaje još intenzivniji, ukoliko ova predivna mesta vidite uživo. Od ruralne Kine, do sjeverne Irske, predstavljamo vam top 10 nadrealnih destnacija (koje su ljepše nego prizori iz filma).

1. Džinov Most, Sjeverna Irska

Postoje dva moguća objašnjenja za 40.000 povezanih bazaltnih stubova, koji su se jednostavno pojavili u ovom smaradgnom djelu planete. Prvo objašnjenje je vulkanska erupcija od pre 60 miliona godina, dok je druga mogućnost tuča ljutih, škotskih džinova. Svjesni smo da je erupcija više vjerovatna kao pojašnjenje, ali nam se druga opcija više dopada, čisto zbog magije koju ovo mjesto predstavlja.

2. Polja soli, Dolina mrtvih, Kalifornija

Da li postoji bilo koje drugo mjesto na planeti, koje ima opasnije ime od ovog? Ovo ogromno polje sačinjeno od slanih kristala, je toliko lijepo i privlačno, da ga veoma često možete videti kao pozadinu brojnih modnih i drugih snimanja. Ako kojim slučajem imate priliku da ga posjetite, obavezno to učinite poslije oluje, jer će tada prašina nestati i iza sebe ostaviti samo čisto bijelu paletu.

3. Jezero Retba, Senegal

Nemojte se uzbuditi zbog pomisli da ćete možda plivati u ovom predivnom pink bazenu. Kao što vam je možda već poznato, ovo jezero dobija svoju magičnu boju od Dunaliella salina bakterije. Iako se teorijski možete okupati ovde, to nikako nije preporučljivo. Savjetujemo vam da ponesete svoj fotoaparat i mobilni telefon, uživate u pogledu i napravite neke sjajne fotke. Bez filtera.

4. Meteori, Grčka

Kada bismo imali priliku da živimo u jednom od ovih manastira koji potiču iz 11.veka, ne bi nam bilo teško da se odreknemo svih materijalnih stvari. Ovi manastiri izgrađeni su na pješčanim tornjevima u Grčkoj. Samo četiri manastira, od originalnih dvadeset i četiri, su i dalje naseljena, i sadrže predivne vizantijske freske.

5. Slane pećine Apostle ostrva, Viskonsin

Oni koji su nekada posetili SAD, znaju da van Njujorka, Majamija, Los Anđelesa i Čikaga, ova zemlja nudi mnogobrojne ljepote koje treba vidjeti. Jedna od njih nalazi se u Viskonsinu i zapravo predstavlja pećinu sa dramatičnim ledenicama, koje vise sa crvenih pješčanih stijena. Dolazak do ovog mjesta nije lak – morate hodati preko zaleđene vode, nositi posebnu opremu i garderobu, i naravno biti veoma oprezni, ali kada jednom ugledate snagu prirode u ovom mjestu, videćete da je svaki trud isplativ.

6. Nojšvanstajn zamak, Bavarija, Njemačka

Kada govorimo o zamkovima, Nojšvanstajn zamak je mala beba – izgrađen je 1873.godine. Ali, njegova fasada je nešto najljepše što smo imali prilike da vidimo, odnosno nešto što bi sam Volt Dizni kreirao. Zapravo, ovaj zamak inspirisao je onaj u kom se odigrava crtani film Uspavana Ljepotica. Kralj Ludvig II želio je da ovaj zamak izgleda srednjevjekovno, ali sa svim pogodnostima kasnog devetnaestog vijeka.

7. Južnokineski Karst, Kina

Ovo ogromno područje pod zaštitom UNESKA je napuštena zemlja sa gomilom oštrih tropskih planina, koje morate vidjeti uživo, kako biste uvidjeli njihovu ljepotu, a i povjerovali u njihovo postojanje. To je ruralna Kina o kojoj se govori u mitskim pričama, odnosno ona kakvu zamišljamo kada maštamo o kineskim ratnicima – maglovita, misteriozna i veličanstvena.

8. Trøllanes stijene, Farska Ostrva

Iako su zapravo dio Danske, Farska ostrva djeluju kao da su kilometrima daleko. Nalaze se između Islanda i Norveške, u sjevernom Atlantiku. Najinteresantniji dio ovih ostrva su svakako Trollanes stene, gdje se smaragdno zelena trava miješa sa surovom zemljom i grupom vodopada koji idu prema moru.

9. Honghe polja pirinča, Kina

Ova polja pirinča u provinciji Junan imaju interesantnu crvenu boju, zbog posebne vrste koja se uzgaja već 1.300 godina. UNESKO organizacija bila je očarana poput nas kada ih je ugledala i dodala ih je na listu svjetskog nasljeđa. Ako ih kojim slučajem posjetite, pokušajte da ne ostavite trag iza sebe, jer je turizam glavna pretnja očuvanju vijekovima starog života.

10. Las Lajas svetilište, Kolumbija

Ako ovo svetilište izgleda magično, to je tako zbog činjenice da je ono inspirisano magijom. 1754.godine, djevojčica je ponovo dobila čulo sluha, nakon što ugledala Djevicu Mariju na ovim stijenama, dok je slijepi čovjek ponovo progledao. 1949.godine, neo-gotska bazilika izgrađena je u čast ovih čuda, koja su i dan danas glavno mjesto za turiste.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA