Počeli radovi na izgradnji parking prostora u Novom Naselju

603

Mještani nekoliko stambenih zgrada u teslićkom Novom Naselju muku su mučili sa parking prostorom. Naime, prostor oko ostambenih zgrada bio je neuređen, neasfaltiran, a svaka kiša donosila je i nove probleme zbog lošeg puta. Radovi na uređenju su konačno počeli…

Radovi na izgradnji parking prostora u teslićkoj mjesnoj zajednici Novo Naselje su počeli. Pored toga, biće izgrađena rasvjeta i asfaltiran dio ulice, a radiće se i na uređenju zelene površine oko dječijeg igrališta kao i na kanalizaciji za oborinske vode. Mještani tvrde da su godinama čekali na uređenje oko njihovih stambenih zgrada. Konačno su, kažu, i oni došli na red pa će ovaj problem uskoro postati prošlost.

Pomenuti radovi predviđeni su Programom uređenja građevinskog zemljišta za 2015-tu godinu, te će novac za ove svrhe biti izdvojen iz opštinskog budžeta. U Odjeljenju za stambeno komunalne poslove tvrde da je potrebno urediti još dvije parking površine ispred stambenih zgrada, a to planiraju uraditi do kraja godine.

– Što se uređenja parking prostora tiče najveći dio je asfaltiran i uređen, a ostale su neke dvije lokacije koje nisu uređene. Ispred stambenih zgrada se parking za stanare ne naplaćuje, ispred pojedinih se naplaćuje ali ne za stanare. Stanari se mogu javiti u parking suzbu, popuniti zahtjev i dobiti besplatnu parking kartu, rekao je iz Odjeljenja za stambeno komunalne poslove opštine Teslić Siniša Gavrić.

Završtkom radova u Novom Naselju biće u potpunosti završen i Program uređenja građevinskog zemljišta za 2015-tu godinu.

Autor: Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA