Opozicija u Srbiji bez jedinstvene izborne liste

600

Predsjednik Demokratske stranke u Srbiji Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDS i LDP.

Pajtić je rekao da će DS na izborima nastupiti sa onim partijama sa kojima su demokrate sarađivale u prethodne dvije godine “u borbi protiv režima”.

– Građane Srbije ne interesuje broj mandata niti ko će s kim u koaliciju. Njih interesuju životne stvari, a ovi izbori su pitanje preživljavanja Srbije, rekao je lider DS-a.

Ranije danas odigrao se sličan scenario kao u subotu, kada su se prvi put pojavile informacije o tome da je dogovor o zajedničkoj listi “Demokratska Srbija” na stolu.

Član Predsedništva LDP Kenan Hajdarević naveo je na Tviteru da su ta partija, DS i SDS postigle dogovor o raspodjeli mandata na listi za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

– Konačan dogovor oko mandat”, napisao je Hajdarević na svom nalogu na Tviteru i dodao da je lider LDP-a Čedomir Јovanović na “pregovorima prekinuo agoniju i žrtvovao LDP da bi DS i SDS dobili procente koje su tražili”.

Iz DS i SDS se nisu odmah oglasili, da bi Pajtić rekao da neće biti zajedničke liste. DS će tako najvЈerovatnije na izbore ići sa Novom strankom, čiji je lider Zoran Živković pregovore DS-SDS-LDP prokomentarisao riječima da “truli kompromisi nikada nisu doneli ništa dobro”.

Lider SDS Boris Tadić rekao je tokom vikenda da je krajnji rok za dogovor ponedjeljak, a kratko nakon današnjeg sastanka rekao da “ćemo na vrijeme biti obavješteni o svemu”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA