“Opel astra” najbolji automobil za 2016. godinu u RS

848

U Narodnom pozorištu Republike Srpske sinoć je održana manifestacija „Izbor automobila godine Republike Srpske za 2016. godinu“ koja je organizovana pod nazivom „Odgovornost u vožnji – žene ili muškarci“. U narednim minutama pogledajte koji automobil je proglašen najboljim.

Najbolji automobil za ovu godinu je „opel astra“. Odlučio je to međunarodni stručni žiri manifestacije „ Izbor automobila godine u Republici Srpskoj za 2016. godinu“. U konkurenciji od devet automobila, „opel astra“ je titulu najboljeg dobila zahvaljujući brojnim karakteristikama.

– Ovo je samo jedno u nizu priznanja za ovaj model astre. Ona je i prošle godine osvojila i „Zlatni volan“, najveću nagradu koja se može osvojiti u automobilskoj industriji. Jeste fenomenalan automobil, sa dosta sigurnosnih napredaka, pogotovo sa polja sigurnosti i pomoći vozaču, tako da, nadamo se da će i prodaja tog automobila pratiti ovo priznanje, rekao je Žarko Milić iz AC “Nešković”.

U okviru ovogodišnje manifestacije organizovana je i akcija „Saobraćaj u očima djece“, u okviru koje su nagrađene i učenice Osnovne škole “Đura Jakšić” iz Banjaluke Teodora Kos i Jelka Milošević. Brojni radovi pristigli u okviru ove akcije, imali su za cilj podizanje svijesti o bezbjednosti u saobraćaju.

– Nije to samo izbor najboljeg automobila, nego je taj izbor uvijek protkan jednom porukom, da moramo svi biti odgovorniji u vožnji, da povećamo bezbjednost u saobraćaju. Tako da smo, evo, ove godine imali priliku i da dodijelimo nagrade učesnicima ovog konkursa. Imali smo zaista mnogo škola, koje su dostavile dosta fotografija nepropisno parkiranih vozila i video klipova sa čim se sve djeca susreću prilikom dolaska u školu, kazao je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninć istakao je da, osim savjesne vožnje, bezbjednosti u saobraćaju, značajno dopinosi i kvalitet drumova. Kao i pojačana kontrola ispravnosti vozila.

– Automobilska industrija ide jako velikim koracima nprijed, i brzi i snažni automobili su sada i našoj omladini i našim damama, a sve to ne prati kvalitet naših drumova, što utiče i na bezbjednost u saobraćaju. Iz tih razloga se i Vlada RS, u proteklom periodu, opredijelila za igradnju mreže auto – puteva. Vi već znate da postoji jedan auto – put od Gradiške do Banjaluke, a radi se i auto – put od Doboja do Banjaluke, koja će do Prnjavora nadam se biti puštena do maja, a ova druga dionica, početkom 2018. godine bi trebala da se završi, dodao je ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

Ovogodišnja manifestacija organizovana je s osvrtom na vječitu dilemu, ko su bolji vozači – muškarci ili žene. Mišljenja učesnika o ovoj temi bila su podijeljena. A, da li je jači ili slabiji pol spretniji za volanom, na kraju i nije najvažnije pitanje. Jer , odgovorno učešće u saobraćaju i jednih i drugih, ključni su za bezbjednost kako vozača, tako i pješaka.

Autor: Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA