Održana 29. sjednica Skupštine grada Zvornik (VIDEO)

998

U Zvorniku je danas održana 29. sjednica Skupštine grada Zvornik, na kojoj se raspravljalo, između ostalog, o izvještaju o radu načelnika opštine i opštinske uprave tokom 2015. godine, ali i o  programu rada gradonačenika grada Zvornika i gradske uprave za 2016. godinu.

Zvornička lokalan uprava za ovu godinu, sudeći prema programu rada gradonačelnika i gradske uprave, imaće pune ruke posla. U planu je, oko 20 novih projakata koji bi trebalo da doprinesu poboljšanju života u Zvorniku, ali i okolnim naseljima. Lokalna vlast tvrdi i da je novac za većinu projekata već obezbjeđen.

– Projekat video nadzora, zatim reonstrukcija cjevovoda Grobnice u gradu Zvorniku. Asfaltiranje ulica Sime Perić i Majevička ulica, zatim imamo izgradnju garaže i uvođenje parking servisa.
Trenutno mi smo stava da ono što imamo moramo da poboljšamo i modenizujemo tako da sada ćemo ići u rekonstrukciju postojeće bolnice gdje je dio sredstava obezbjeđen od Vlade RS za izgradnju fasade, kao i stolarije, a dio sredstava ćemo obezbjediti preko humanitarne organizacije Budućnsot sa kojom smo u pregovorima, a donator je država Katar, rekao je zamjenik gradonačelinka grada Zvornika Bojan Ivanović.

Opozicija je podržala program rada gradonačelnika i gradske uprave. Kažu vidjeće šta će od obećanog biti i ispunjeno.

– Mi smo glasali za program rada gradonačelnika Zvornik čisto zbog dobijanja statusa grada. U tom program su navedene niz nekih naših sugestija koje planiraju da ostvare, sad ćemo vidjeti da li će i ostvariti to, kazao je odbornik SDS-a Bojan Lukić.

A nisu imali zamjerki ni na izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave za 2015. godinu, pa je i ova tačka dnevnog reda usvojena jednoglasno. Loklana vlast kaže da će većina najavljenih projekata startovati sa realizacijom u prvoj polovini 2016. godine.

Autor: Njegoslava Durić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA