Odjeljenje ginekologije Brčanske bolnice dobilo vrijednu donaciju

1420

Odjeljenju ginekologije brčanske bolnice danas je uručena vrijedna donacija u vidu klima uređaja i dva aspiratora za novorođenčad i bebe. Aparate su bolnici donirali predstavnici firme Violeta a tamo je bila i naša dopisnička ekipa.

Odjeljenje ginekologije Brčanske bolnice danas je bogatije za jedan klima uređaj i dva aspiratora za novorođenčad. Firma Violeta već duže vrijeme uručuje poklon pakete svim porodiljama širom naše zemlje, a današnjom akcijom, koju su podržali i marketi Bingo, nastavljaju svoje društveno-korisne aktivnosti te žele postaći i druge proizvođače i trgovce da organizuju ovakve i slične akcije. Uposlenici Brčanske bolnice zahvalili su im se na tome.

– Zahvaljujem se na donaciji. Jako nam je neophodna klima i aspiratori. Aspiratori su nam jako potrebni kod novorođenčadi, kako pri rođenju tako i pri boravku i obradi novorođenčadi.Pošto su to aparati koji se dosta često kvare tako da su nam neophodni za svakodnevni rad, rekla je pedijatar –neonatolog dr Nada Elez.

– Mi inače sa firmom Violeta imamo neku dudododišnju suradnju u smislu paketića koje poklanjaju našim porodiljama, što je i to znak da je briga za naš podmladak, ne samo naša briga, nas zdravstvenih djelatnika u ovoj ustanovi i na ovom odjelu, nego i šire društvene zajednice, kazala je glavna sestra Bolnice Dubravka Letić.

Predstavnici Violete slične akcije već su realizovali u Bijeljini i Orašju, a današnja je samo nastavak podrške porodilištima širom Bosne i Hercegovine.

– Znači cilj nam je bio samo, onaj, najosjetljivijem dijelu društva da mi doniramo nešto a to su zapravo majke i njihova novorođenčad, dodala je predstavnik d.o.o.„Violeta“ Edita Salkanović.

Ovo je human gest koje treba da podstakne i druge privredne subjekte da počnu razmišljati u smjeru društvene odgovornosti i humanosti. Nakon Brčkog, predstavnici Violete i Binga, sličnu će akciju realizovati i u tuzlanskom porodilištu.

Autor: Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA