Obilježavanje Dana Boraca RS

666

15. februara biće obilježen Dan boraca Republike Srpske. Dan je to kada ćemo se svi prisjetiti onih koji su svoje živote dali za Srpsku. Program obilježavanja Prvog srpskog ustanka i Dana Boraca RS biće urpiličen u Višegradu.

15. februar značajan je istorijski datum za Republiku Srpsku. To je Dan prvog srpskog ustanka ali i Dan boraca Republike Srpske. Ustanak je to koji predstavlja početak srpske revolucije na čijim je temeljima izgrađena slobodna srpska država. Boraca treba da se sjećamo svaki dan i da čuvamo svoju otadžbinu, kategorični su iz ministarstva.

– Ovaj prostor je zaista trusan, ovaj prostor je pogođen tim istorijskim situacijama koje su najmanje išle u prilog srpskom narodu i to nas obavezuje sve, posebno mlađe generacije da slobodu i otadžbinu moramo čuvati kao zjenicu oka, da to jedinstvo u odbrani ne smije da bude uptino i samo svjesni svoje prošlosti, svjesni svega onoga u istoriji onog što se događalo, da nam se ne ponovi u budućnosti. Jedino tako možemo uspješno da se borimo i branimo, rekao je ministar rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

Dan boraca Republike Srpske biće obilježen u Višegradu. Tada će da bude služen parastos poginulim srpskim ustanicima i polaganje vijenaca na spomenike, kada ćemo se prisjetiti svih boraca.

– Realizacija programa obilježavanje 14.februara planirana je u Višegradu u manastiru Dobrun u 8 časova. Počeće sveta arhirejska liturgija. U 9:30 planiran je parastos poginulim srpskim ustanicima. U 10 časova predviđeno je polaganje vjenaca na spomenik voždu Karađorđu. Relaizacija programa nastaviće se na Trgu palih boraca u Višegradu, dodao je pomoćnik ministra rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Za nastanak Srpske države najveći doprinos dali su upravo boriaca. Dan boraca biće obilježen širom Republike Srpske.

Autor: Tea Beader

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA