Nariškin: Rusija razočarana sankcijama Crne Gore

659

Moskva je razočarana što se Crna Gora pridružila sankcijama protiv Rusije, rekao je danas predsjednik ruske Dume Sergej Nariškin, istakavši da to nanosi ozbiljnu štetu bilateralnim odnosima.

– Iskreno žalim što rusko-crnogorski odnosi prolaze kroz težak period. Ali to se nije dogodilo na našu inicijativu – Nariškin na sastanku sa delegacijom crnogorskog Demokratskog fronta, a prenosi Tanjug.

Rusko-crnogorski odnosi, kako smatra, ne treba da zavise od političkih igara nekih trećih zemalja, preneo je Tas.

– Duboko smo razočarani što se Crna Gora pridružila antiruskim sankcijama. Zapravo to su nezakonite akcije. Naravno, to je nanijelo ozbiljnu štetu našim odnosima, praktično u svim sferama – naveo je on.

Nariškin je rekao da su Rusi imali velike investicije u Crnoj Gori, uglavnom u nekretnine, kao i da značajan broj ruskih kompanija poput Lukoila i Novateha uspešno posluje u Crnoj Gori.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je podsjetio na višemjesečne ulične proteste opozicije u Crnoj Gori i kritikovao aktuelnu vlast rekavši da je cilj njene politike da “istrgne zemlju iz zajedničkog civilizacijskog jedinstva sa Rusijom.

Kad bi sutra u Crnoj Gori bio referendum o antiruskim sankcijama, dvije trećine građana bi bilo protiv njih, zaključio je Mandić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA