Nakon Slobodana Pavlovića najavljena nova hapšenja

531

Slobodan Pavlović je uhapšen, zvanična potvrda iz bh. Tužilaštva stigla je oko 15 časova. Istovremeno i SIPA saopštava da su na području Bijeljine i Stoca uhapšene tri, a potom i četvrta osoba.

Pored vlasnika “Pavlović banke”, slobode su lišeni i bivši direktor banke Petar Lazić, Ljiljana Garić i Blago Blagojević. Hapšenja će biti još, to je kao rijetko kada do sad poručeno iz bh. Tužilaštva.

– Po nalogu Tužilaštva BiH pripadnici SIPE slobode je lišen i vlasnik banke Slobodan Pavlović. Tužilaštvo traga za još lica koje će biti lišene slobode. Tužilaštvo vodi istragu u predmetu koji se odnosi na finansijsko poslovanje banke i njenog vlasnika, rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Cijela priča o današnjem hapšenju je i više nego čudna. Prva informacija da je SIPA uhapsila Slobodana Pavlovića pojavila se oko podneva. Do tada su mediji baratali samo informacijom da su uhapšeni Petar Lazić i Ljiljana Garić. I dok se čekalo na potvrdu, Slobodan Pavlović dao je izjavu Radio-televiziji RS tvrdeći da nije uhapšen već da dobrovoljno putuje iz Trebinja u Sarajevo.

– Ja sam narodski čovjek, drugi rade svoj posao. Idem dobrovoljno. Biću tamo za nekih tri sata, rekao je Pavlović.

Čim se Slobodan Pavlović oglasio na javnom servisu, pojavila se informacija da je ustvari jutros lociran u Trebinju i da je pokušao pobjeći. Po informacijama ATV-a, Slobodan Pavlović je boravio jutros u Trebinju. Imao je sastanak u prostorijama preduzeća BEST. Niko od ljudi s kojima je imao sastanak ne želi o tome da govori. Saopštenjem su svoje rekli u kompaniji “Slobomir”. Poručuju da su apsolutno netačne i zlonamjerne informacije da je Pavlović pokušao bjekstvom da izbjegne privođenje.

– Očigledno je da ovakve dezinformacije dolaze iz pojedinih krugova koji na sve moguće, bezočne načine žele potpuno diskreditovati i nanijeti nepopravljivu štetu Pavloviću lično i njegovim kompanijama koje zapošljavaju više od 800 radnika, kaže se u saopštenju iz kompanije “Slobomir”.

Slobodan Pavlović saslušan je, kao svjedok, početkom decembra prošle godine u Tužilaštvu BiH a u vezi sa kupovinom vile Milorada Dodika u Beogradu kreditom “Pavlović banke”. Kao potpisnici tog kredita pominju se danas uhapšeni Petar Lazić i Ljiljana Garić. Slobodan Pavlović ima i američko državljanstvo, ali niko danas ne odgovara da li mu to može biti adut narednih dana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA