Ministar odbrane Srbije dobio ovlasti da upotrijebi vojsku

506
Serbian troops march during a military parade to mark 70 years since the city's liberation by the Red Army in Belgrade October 16, 2014. Russian President Vladimir Putin is guest of honor on Thursday, a visit loaded with symbolism as Serbia walks a tightrope between the Europe it wants to join and a big-power ally it cannot leave behind. REUTERS/Marko Djurica (SERBIA - Tags: POLITICS ANNIVERSARY)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dao je danas odobrenje ministru odbrane da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost, kako bi mogle da zaštite građane, državu i imovinu od svih bezbjednosnih izazova koji dolaze spolja.

To je poslije sednice Saveta za nacionalnu bezbjednost saopštio ministar pravde Nikola Selaković i objasnio da to znači da i ministar odbrane, u odsustvu predsjednika, može da donese odluku o angažovanju vojske, ukoliko za to bude potrebe, odnosno ako policija ne bude mogla sama da održi red i mir.

– Državni organi, bezbednosne službe imaće dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da odgovore na svaki bezbednosni izazov i zaštite državni poredak i građane, rekao je Selaković novinarima.

Bezbjednost građana i imovine je apsolutni prioritet i svi organi imaju obavezu da rade na njihovoj zaštiti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA