Militanti prijete: Srbi, ne dolazite u Tursku ili ćemo vas sve pobiti!

569

Kurdska militantna grupa “Jastrebovi slobode Kurdistana” zaprijetila je Srbima i svim drugim stranim turistima da ne dolaze u Tursku jer će ih sve pobiti! Oni su dodali da su odlučni u namjeri da unište ključni sektor turizma u toj zemlji.

Naime, grupa „Jastrebovi slobode Kurdistana“ (TAK) preuzela je odgovornost za prošlonedeljni napad u Ankari i tu priliku iskoristila da zaprijeti potencijalnim turistima među kojima su i Srbi:

“Turizam je glavni cilj koji želimo da uništimo. Upozoravamo turiste da ne dolaze u turističke regije u Turskoj. Mi nismo odgovorni za to ko će umrijeti u napadima na ta područja”,navela je grupa u saopštenju na engleskom.

Komentarišući cjelokupnu situaciju, Aleksandar Senčić, direktor Nacionalne turističke angencije YUTA, kaže za „Alo!“ da su agencije, kao i sami turisti, i te kako svjesni ovih prijetnji, pa da se već unaprijed zna da će ove godine biti velikih problema s Turskom.

– Svjesni smo svega, iako su na Sajmu turizma kolege iz Turske pokušavale da nas uvjere da je sve u redu i da nema razloga za strah. I ranije je bilo ovakvih problema s Turskom. I moram vam reći da je u ovom momentu znatno manje interesovanje naših građana za Tursku nego što je bio slučaj ranijih godina. Mada, postoji neko pravilo kod nas Srba, mi ne reagujemo na prijetnje nego na cijene. A ja očekujem da će zbog situacije s ruskim turistima, kojih će biti daleko manje, Turska ove godine sniziti cijene, pa moguće da će, kad do toga dođe, interesovanje naših građana porasti – zaključuje sagovornik.

Pobili ljude u Ankari
Militantna kurdska grupa koja je nekada bila bliska Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) preuzela je prije nekoliko dana i odgovornost za bombaški napad u Ankari, u kojem je poginulo 28 ljudi. Grupa „Jastrebovi slobode Kurdistana“ (TAK) navela je u saopštenju na svom sajtu da je bombaški napad u Ankari odgovor na politiku turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i najavila da će nastaviti napade, prenio je Rojters.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA