Mazda opoziva model CX-5 zbog moguće zapaljivosti

553

Mazda je objavila opoziv i stopirala prodaju svih modela CX5 iz 2014 -2016 , piše ugledni američki portal “Car Connection”, a prenosi “Yahoo-News”.

Prema dokumentima koji su podnijeti Nacionalnoj agenciji za bezbjednost saobraćaja u SAD (National Highway Traffic Safety Administration), razlog je komponenta koja u slučaju curenja goriva može izazvati požar.

Riječ je o cijevi koja vodi od poklopca za gorivo do samog rezervoara. Prema saopštenju iz Mazde, ukoliko ova cijev pukne prilikom udara u zadnji dio vozila, može doći do požara.

Zastrašujuće je da je riječ o istoj konstrukcionoj grešci kao na ozloglašenom modelu Ford Pinto iz 70-tih.

Srećom, do sada nisu zabilježeni slični slušajevi na Mazdi CX-5, a japanska kompanija ovim opozivom, postupa odgovorno u skladu sa standardima zaštite kupaca.

S obzirom da je Mazda preliminarnu papirologiju podnijela 1. februara, još uvijek ne postoji raspored opoziva i popravke 264.000 vozila u Americi.

Japanski proizvođač ponudio je besplatni telefonski broj za informacije, a vlsnicima Modela CX-5 poručeno je da se obrate najbližem dileru gde ih očekuje zamjensko vozilo.

Za sada totalni opoziv važi samo za izdanja na Američkom tržištu. Čeka se saopštenje Evropskog ogranka i informacija da li se ovaj problem odnosi i na prodate modele u Evropi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA