Kanye West traži od Zuckerberga milijardu dolara za “njegove ideje”

635

Kanye West nastavlja i dalje zabavljati javnost svojim istupima na Twitteru, pa je tako nedavno objavio da je dužan 53 miliona dolara, te zamolio Marka Zuckerberga da uloži milijardu dolara u njegove ideje.

Kanye West, suprug multimilionerke Kim Kardashian West, tvrdi da je u dugovima, uprkos njegovoj uspješnoj muzičkoj karijeri i brojnim javnim nastupima. Takođe, nedavno je završio svoj novi album ‘The Life of Pablo’ koji je premijerno predstavljen na Saturday Night Live.

Za sebe tvrdi kako je “najveći živi umjetnik i najveći umjetnik svih vremena”, te u bizarnim tvitovima prozvao i drugog multimilijardera Larryja Pagea od kojeg takođe traži donaciju. Kanye West kaže da zna da i Page i Zuckerberg slušaju kući njegove albume, da vole njegovu umjetnost, i da je on njihov najdraži umjetnik.

– Svi vi u San Franciscu slušate rap u svojim domovima, no nikad ne pomažete pravim umjetnicima.” — istakao je West, te dodao da ovi bogataši imaju više interesa otvarati nove škole u Africi, nego davati novac jednom od najiskusnijih celebrityja.

– Svi ste se sastali sa mnom, ali niko nije mrdnuo prstom.

S druge strane, West je unajmio bejzbolski stadion s 41.000 sjedećih mjesta u San Franciscu s Chicago simfonijskim orkestrom, gdje je zaprosio svoju današnju suprugu Kim Kardashian.

Također, Martin Shkreli, priovatnik koji se povlači po medijima radi astronomskog dizanja cijena lijeka, navodno je platio 15 miliona dolara za ekskluzivna prava na Westov posljednji album, nakon kojeg je objavio “Nadam se da ćete svi uživati tu ovoj glupoj muzici, koja mi je donijela toliko patnje i boli. Napuštam rap.”

Sve u svemu, Westove izjave su očito otišle malo predaleko.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA