Izetbegović sazvao sastanak bošnjačkih partija: Koalicija je stabilna

481
Prebacuje lopticu na Softića... Bakir Izetbegović

U Sarajevu je upravo završen sastanak predstavnika političkih stranaka s bošnjačkim predznakom, tačnije SDA, SBB-a, SBiH-a i A-SDA.

Sastanku su prisustvovali lideri bošnjačkih partija, te su nakon toga novinarima rekli da je koalicija bošnjačkih stranaka stabilnija nego ikad.

Iako je sastanak održan danas na dan kada je podignuta optužnica protiv Fahrudina Radončića, Izetbegović je kazao da u tome nema nikakve simbolike i da je to samo koincidencija.

– Razgovarali smo o tome kako stabilizirati koaliciju, prilike u BiH, kako ubrzati reforme, kako odgovoriti na neke izazove koji očigledno slijede kao što je najavljeni referendum, tu moramo imati jedan jasan smirujući odgovor. Moramo pristupiti bržoj izgradnji infrastrukture, povezivanje Sarajeva sa Mostarom, Goraždem, Tuzlom. Koalicija je stabilna i danas smo je potvrdili, istakao je Izetbegović.

Mirsad Đonlagić, potpredsjednik SBB-a odgovarajući na novinarsko pitanje da li će predložiti novog kandidata za ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH rekao da će o svemu dobro razmisliti i postupiti onako kako je najbolje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA