“Izdajnici” protestuju u Zagrebu

747

Franjo Tuđman nije bio “otac domovine” nego autokrata, ksenofob i rodonačelnik ideje o “200 bogatih porodica”, izjavila je Miljenka Ćurković iz Radničkog fronta na večerašnjem protestu u Zagrebu.

Ona je rekla da demonstranti, kojih se okupilo oko hiljadu, ne žele da simpatizeri Nezavisne Države Hrvatske budu ministri kulture, te da ne misle da su mržnja prema drugima i drugačijima nešto pozitivno, niti da ikoga treba mrziti zato što je stranac, Srbin, musliman, ljevičar, Jugosloven…

– Nemojte zaboraviti, ovo što se događa trenutno kod nas, uspon neofašizma i desnog autoritarizma je trend u velikom dijelu Europe. Ne dopustimo da se to dogodi i kod nas. Jedan Drugi svjetski rat bio je i previše, poručili su demonstranti.

Među okupljenim “izdajnicama” viđen je i saborski poslanik SDP-a Nenad Stazić.

– Nije riječ tu o registru izdajnika, već smo duboko zabrinuti smjerom kojim Hrvatska ide i izjavama ljudi u vladi, rekla je jedna od učesnica demonstracija.

Radnički front pozvao je na protest “izdajnika”, kako su napisali.

– Ako niste oduševljeni onim što govori nova vlast, fašisoidnim listama i mjerenjem `domoljublja`, dođite 1. februara u 18.30 časova na Markov trg na protest!, stoji u pozivu na protest “izdajnika” na Markovu trgu.

U pozivu organizatori ističu da ne ne smatraju da su profesionalni “branitelji”, /a u stvarnosti fašisoidna bojna plaćenika koja štiti HDZ-ovu kleptokratiju/ uzor i mjerilo svega u Hrvatskoj.

Organizatori smatraju da HDZ nije “stvorio, nego je opljačkao Hrvatsku.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA