Istraga protiv 19 pripradnika SIPA

727

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv 19 pripadnike Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Isto se odnosi i na bivšeg direktora Gorana Zupca, potvrdili su ATV-u izvori bliski Tuzilaštvu BiH. Naredba je donesena na osnovu anonimne prijave da su počinili nekoliko krivičnih djela poput primanja mita i namještanja konkursa.

Prijavu su krajem prošle godine podnijeli isto tako pripadnici SIPE nezadovoljni poštovanjem konkursnih procedura za određena radna mjesta.

Između ostalih, pod sumnjom su se našli zamjenik i pomoćnik direktora SIPA Đuro Knežević i Jasmin Gogić, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja, predsjednik Komisije za unapređenje policijskih službenika Duško Drljača, načelnik Centra za istraživanje ratnih zločina Ivica Divković i šef Odjeljenja za istragu u Sektoru za istraživanje ratnih zločina i član Komisije za unapređenje policijskih službenika Mario Kapetanović.

U BH Tužilaštvu danas nema potvrde, ali ni demantija informacije uz kratko saopštnje da na upit ATV ne mogu davati komentar. Nema komentara ni od direktora SIPE Perice Stanića.

Uglavnom se radi o rukovodećim pozicijama. Ono što je još interesantnije jeste interesovanje Tužilaštva BiH za prijavu, u kojoj kako tvrdi naš izvor i nema elemenata djela. Spekuliše se da je ta prijava poslužila pojedincima u BH Tužilaštvu da se iz sasvim drugih razloga, obračunaju sa pojedincima iz Agencije za istrage i zaštitu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA