Inovacija Mirjane Ćuk obradovaće pripadnice ljepšeg pola (VIDEO)

2765

Inovacija Trebinjke Mirjane Ćuk obradovaće brojne pripadnice ljepšeg pola. Ova inovatorka napravila je revolucionarnu pastu za bezbolnu depilaciju, koja je toliko prirodna da može čak i da se jede.

Mirjana Ćuk iz Trebinja ostvarila je san mnogih žena, ali i muškaraca, kojima je lijep i njegovan izgled izuzetno važan. Njena inovacija, pasta za trajnu, bezbolnu depilaciju proistekla je iz ideje da uz pomoć darova prirode riješi probleme svih onih koji žele da se oslobode neželjenih dlačica.

– Smjesa za depilaciju je potpuno prirodni proizvod napravljen ručnim radom bez vještačkih sastojaka. Sadrži elemente koji prirodno omekšavaju kožu i čine je elastičnom. Smjesa je primjenjiva na svim tipovima kože i na svim regijama tijela, rekla je Mirjana Ćuk.

Kako ste došli na ideju da baš napravite smjesu za depilaciju, zašto baš to?

– Zato što sam i sama posjećivala kozmetičke salone… Smjesa za depilaciju je jedan odličan proizvod za sve one koji imaju problema sa dlačicama, tako da mislim da je izvrstan, može da se proba u svako doba, tu sam dostupna za naše sugrađane.

Ono što ovaj inovativni proizvod čini drugačijim od postojećih sličnih proizvoda, kaže Mirjana, je to što je potpuno prirodan. Iako nije željela da otkriva recept, objasnila je da ova smjesa ne sadrži vještačke sastojke, niti konzervans, a rok trajanja je neograničen. Zahvaljujući potpuno prirodnom sastavu, može da se depilira čak i koža sa ekcemima i psorijazom, te koža sa proširenim venama i kapilarima. Primjena ove smjese je jednostavna i bezbolna, bez crvenila i iritacije, a rezultat traje i duže od 20 dana.

– Primjena je jednostavna na čistoj, suvoj koži, smjesa se uzme među prste, malo se razmekša i depilirani dio koji hoćemo da radimo, da tretiramo, on je čist, nanese se i brzim pokretima u kontrapravcu se skida bez upotrebe trakica za depilaciju.

Mirjanina pasta za depilaciju toliko je prirodna da može čak i da se jede, a priprema se izuzetno jednostavno, u kuhinji. Ova inovatorka zaposlena je kao medicinska sestra i viši terapeut na Odjeljenju za pedijatriju u trebinjskoj bolnici. Kao zdravstveni radnik, kaže, svjesna je koliko je važno da proizvodi koje koristimo u svakodnevnom životu budu prirodni.

– Što je najvažnije nakon depilacije sa ovom smjesom koža je onako baršunasta, meka, fina, baš je onako elastična. Da li je poslije depilacije potrebno možda nanositi neke kreme, mlijeka za tijelo ili nešto slično? Ne samo oprati taj tretirani dio. Oprati toplom vodom, pa hladnom. Toplom da se uklone ostaci koji se jako lako skinu, a hladnom da se te pore na koži zatvore. Eventualno na obrisanu kožu može dječiji puder da se nanese, a mislim da ni to nije potrebno.

Mirjana Ćuk odnedavno je i član Udruženja inovatora istočne Hercegovine, koje se može pohvaliti velikim brojem međunarodnih nagrada i priznaja. Želja joj je, kaže, da se u kvalitet paste koju je napravila uvjere prvo njeni sugrađani. Nada se da će se za ovaj nesvakidašnji proizvod uskoro naći i neko ko će biti zainteresovan da ga uvede i u serijsku proizvodnju.

Autor: Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA