Komadina: Moguć je raspad Vlade i prijevremeni izbori u Hrvatskoj

602
Kako prenosi Hina, Komadina je rekao da će Vlada trajati dok je saborske većine.
– Mogući su prijevremeni izbori s obzirom na okolnosti i situaciju –  kazao je Komadina.

Na novinarsko pitanje treba li direktor Hrvatske radiotelevizije Goran Radman otići sa te dužnosti nakon izjave potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se taj medij pretvorio u SDP-ov te zahtjeva iz Domoljubne koalicije i Mosta da ode sa te dužnosti, Komadina je odgovorio kako je ta situacija ista kao i u slučaju direktora SOA-e Dragana Lozančića.

– Isto kao i Lozančić. Pa ne može predsjednica potpisati razrješenje i kaže: ‘Razriješite ga.’ Valjda ima civilni, saborski nadzor koji mora utvrditi je li neko prekršio ovlasti kao šef tajne službe. Pa ne postoji tajna služba SDP-a i tajna služba HDZ-a, kao ni Mosta. Tako ne postoji ni direktor televizije SDP-ov kao ni HDZ-ov. To, zapravo, ‘miriše’ na to da se želi preuzeti kontrola nad tajnim službama i nad informiranjem. To mi sliči na Gebelsa – izjavio je Komadina.

Po njegovim riječima, u HDZ-u nema ‘D’ od demokratije jer se, kako je kazao, “ne može se u isto vrijeme raspirivati mržnja i svađati ljude, a zvati se Hrvatska demokratska zajednica”.

– HDZ je pustio duha iz boce, a morao je voditi računa koga postavljaju na čelne pozicije u ministarstvima – da ne isplivavaju ‘kosturi iz ormara’ – kazao je, među ostalim, Zlatko Komadina.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA