DŽihadisti sve nasilniji u takozvanom kalifatu

478

Zvaničnici “Islamske države”, koja pod kontrolom drži grad Mosul na sjeveru Iraka, kažnjavaju žene sa odjećom, koja, prema njihovom mišljenju, nedovoljno pokriva njihovo tijelo, metalnim instrumentom pod nazivom “kidač”.
Britanski dnevnik “Indipendent” navodi da prestrašeni stanovnici Mosula instrument tako nazivaju jer, bukvalno, kida meso sa žrtve.

Nekadašnji direktor jedne od škola u Mosulu, a koji je uspio da pobjegne iz grada, kaže da instrument izaziva užasavajući bol otkidanjem mesa sa tijela.

Fatima /22/, koja je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja uspjela da pobjegne iz Mosula, rekla je da su, u odnosu na prošlu godinu, džihadisti sada sve nasilniji i sadistički nastrojeniji, posebno prema ženama.

– ‘Kidač’ predstavlja noćnu moru za sve nas. Sestra mi je tako kažnjena jer je zaboravila rukavice kod kuće – rekla je Fatima, koja se trenutno nalazi u izbjegličkom kampu “Mabruka” na sjeveroistoku Sirije.

“Islamska država” insistira na tome da žene moraju da budu potpuno prekrivene i da moraju izvan kuće biti u društvu muškog člana porodice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA