Dodik: Praznik državnost Srbije praznik svih Srba

600
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je praznik državnosti Srbije praznik svih Srba, gdje god da se nalaze, pa tako i praznik Republike Srpske.
– Ovdje sam da čestitam praznik predsjedniku Srbije, premijeru, ministrima, i svim građanima Srbije, da im čestitam njihovu državnost koju isto tako smatram i svojom, rekao je Dodik novinarima nasvečanom prijemu kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića povodom Dana državnosti Srbije.

On je rekao da je Srbija za nešto manje od 200 godina uspjela da, u gotovo nemogućim uslovima, konstituiše svoj državno-pravni status.

– Srbija je bila epicentar mnogih ratova, od balkanskih do dva svjetska rata, ali je uspjela da se konstituiše kao država, istakao je Dodik.

Dodik je naveo da je Srbija bila žrtva jugoslovenske federacije zbog toga što je u nju unijela sve pobjede koje je imala, uključujući i Prvi i Drugi svjetski rat, neopravdano darujući slobodu i drugim narodima koji nisu znali da je poštuju.

– Uprkos svemu, Srbija je velika, srpski narod je veliki i ne bi trebalo da se obazire na prošla vremena. Moja jedina uloga je da poželim sve najbolje građanima Srbije i državi Srbiji, rekao je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA