CJB Novi Grad: Predavanje o zloupotrebi interneta, opojnih droga i pojavi vršnjačkog nasilja

1041

“Edukacija učenika o negativnostima korištenja droga, o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i načinu regovanja na seksualno uznemiravanje”, naziv je predavanja koje su danas u Srednjoškolskom centru “Đuro Radmanović” u Novom Gradu održali predstavnici Policijske stanice. Na predavanju su učestvovali učenici prvih razreda srednjih škola.

Pripadnici Policijske stanice u Novog Gradu govorili su sa srednjoškolcima o zloupotrebi interneta, opojnih droga i sve učestalijoj pojavi vršnjačkog nasilja. Smatraju da je veoma bitno da đaci prepoznaju ove problema I da znaju kome se mogu obratiti za pomoć.

– Policijska stanica radi 24 časa. Možete se javiti anonimno putem telefona ili se možete obratiti psihologu, pedagogu, policijskom službeniku, rekao je pomoćnik komandira Policijske stanice Novi Grad Mićo Lujinović.

U eri interneta rijetki su oni koji nemaju profil na nekoj od društvenih mreža. Mladi sve ranije postaju korisniic društvenih mreža, a samim tim su izloženi brojnim riziicma i opasnostima. Vrlo često toga nisu ni svjesni i zato im je edukacija i više nego potrebna.

Predavanja o ovim temama biće održana i u drugim školama u Srpskoj. Ciljna grupa su stariji osnovci i srednjoškolci.

Autor: Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA