Britanski general poručuje: Pređimo na rusku i Asadovu stranu!

497

Britanski general Ričar Danet smatra da se Britanija u Siriji bori na pogrešnoj strani i ocjenjuje da Rusi vode uspješnu operaciju, u saradnji sa Asadovim snagama.

Ruske Vazušno-svemirske snage uspješno dejstvuju, a Velika Britanija sarađuje sa gubitnicima – ističe Danet, načelnik Glavnog štaba britanskih oružanih snaga u periodu 2006. – 2009. godina.

Prema njegovoj ocjeni, akcije ruskih i Asadovih snaga, i u vazduhu i na zemlji, dobro su usaglašene.

– Naš problem je u tome što sarađujemo sa gubitnicima. Hajde da i mi sarađujemo sa Asadom. Možemo jednostavno reći da je: `Neprijatelj mog neprijatelja – moj prijatelj, poručuje britanski general.

Danet smatra da je samo vojnim putem moguće pobijediti “Islamsku državu” te da je, uz diplomatski i politički proces, potrebna i vojska.

Britanski general objašnjava da vazdušni napadi nisu mogli da zaustave napredovanje terorističkih bandi.

– Moramo razmisliti o onome o čemu ranije nismo mislili – na mogućnost kopnene operacije u Iraku i Siriji. Ja ne spadam u fanatike koji kažu: “Šaljite vojsku i neka vas gubici ne brinu”. Ali, imamo beskompromisni rat i manjak diplomatskih i političkih odluka i ne možemo više odbacivati mogućnost kopnene operacije, naglašava general Ričard Danet, a prenose vojni portali.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA