Brčko: Konačno legalizovan Spomenik srpskim braniocima

3177

Spomenik srpskim braniocima Brčkog izgrađen 1997. godine u centru grada konačno je dobio potrebnu dokumentaciju o legalizaciji, rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ u Brčkom Živan Ilić.

Prema njegovim riječima, BORS-u je 12. februara stiglo obavještenje o legalizaciji spomenika, nakon 11 godina od podnošenja zahtjeva za legalizaciju Odjeljenju za prostorno planiranje Vlade Brčko distrikta.

U obavještenju Odjeljenja za prostorno planiranje navodi se da je Spomenik srpskim braniocima izgrađen u skladu sa Zakonom o spomenicima Brčko distrikta i da je kao takav izgrađen potpuno legalno.

– Čudno je da su u nadležnim službama Brčko distrikta čekali čak 11 godina da nam odgovore i da shvate da je Spomenik potpuno legalno izgrađen što smo u BORS-u odavno znali – istakao je Ilić.

Ilić navodi da su nadležne službe u distriktu sve činile da bude osporena legalizacija ovog spomenika.

U obavještenju iz Odjeljenja za prostorno planiranje izražavaju žaljenje što se po zahtjevu brčanskog BORS-a čekalo 11 godina “isključivo zbog neznanja i neažurnosti odgovornih za rješavanje ovog predmeta”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA