Bošković više nije selektor rukometašica Srbije

548

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, donijeta je odluka o smjeni dosadašnjeg šefa stručnog štaba zbog niza neuspjeha sa nacionalnim timom poslije istorijskog srebra na SP u Srbiji 2013.

Saša Bošković više nije selektor rukometašica. Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, donijeta je odluka o smjeni dosadašnjeg šefa stručnog štaba zbog niza neuspjeha sa nacionalnim timom poslije istorijskog srebra na SP u Srbiji 2013.

Srpkinje su potom doživjele debakl na EP u Hrvatskoj i Mađarskoj, gdje su eliminisane već poslije prve faze. Četiri najbolje igračice: Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović i Katarina Tomašević donijele su odluku da ne igraju za reprezentaciju dok je Bošković na klupi, a RSS je dao podršku selektoru. Tim nije uspio da se prođe baraž za SP protiv Rumunije, ali je kao svjetski vicešampion dobio specijalnu pozivnicu za nastup u Danskoj.

Bez četiri udarne igle, Srbija je eliminisana u osmini finala. Iako nije ostvaren cilj, plasman u olimpijske kvalifikacije, Bošković je odbio da podnese ostavku, ali juče nije prihvaćen njegov izvještaj sa SP. Svi članovi UO glasali su za njegovu smjenu, osim jednog koji je bio uzdržan. Time je završen mandat trenera koji je na klupi bio od 2011.

Srpske dame 9. i 13. marta igraju treće i četvrto kolo kvalifikacija za EP protiv Češke, a do izbora novog selektora (vjerovatno u junu), tim će voditi pomoćnik Živojin Maksić i ostatak aktuelnog stručnog štaba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA