Bertomeu pozvao Zvezdu i Partizan na sastanak Evrolige

553

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan dobili su poziv prvog čovjeka Evrolige Žordija Bertomeua da prisustvuje zvaničnom sastanku radne grupe, koji je zakazan za 14. mart u Barseloni.

Navodno, cilj predstojećeg okupljanja je da se predstave zaključci različitih prijedloga i vizija novog sistema takmičenja u Evroligi i Evrokupu, koji bi se primjenjivali već od naredne sezone.

Potpredsjednik Partizana Miroslav Berić nedavno je otkrio da je obavio informativni razgovor sa Bertomeuom i u istom obraćanju potvrdio da je vodećeg emisara elitnog takmičenja interesovao put finansijskog oporavka crno-bijelih. Tada je čak bilo priče i o tome da bi Partizan trebalo da dobije višegodišnju licencu.

Slično je bilo i sa prvim čovjekom Zvezde Nebojšom Čovićem, koji je poslao poruku navijačima crveno-bijelih da ne strahuju kada je u pitanju Evroliga i da klub ispunjava sve uslove da dobije licencu.

Sigurno da Evroliga želi da Zvezda i Partizan budu učesnici takmičenja pod njihovim okriljem, čime bi se praktično nastavio rat dvije organizacije – ULEB i FIBA, za prevlast na košarkaškom tržištu u namjeri da se obezbijedi što veći broj potpisa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA