18 pripadnika Vatrogasnog društva uspješno je završilo obuku za vatrogasce

1674

U Vatrogasnom društvu u Donjoj Ljubiji kod Prijedora sinoć su uručene diplome pripadnicima tog društva koji su u proteklom periodu prošli obuke za posao vatrogasaca. Riječ je o vatrogasnom društvu koje je nedavno obnovilo svoj rad.

18 pripadnika Vatrogasnog društva u Donjoj Ljubiji uspješno je završilo obuku za vatrogasce. Kažu da je to za njih od velikog značaja i da će u narednom periodu biti na raspolaganju u slučaju požara ili drugih nesreća.

– Učili smo osnove gašenja požara, rukovanja alatom i opremom, rekao je Ferid Ćehić.

– Znači mi to mnogo, iz humanitarih razloga. Ne nadam se nekavom poslu, dodao je Jadranko Davidović.

Vatrogasci u Donjoj Ljubiji rade na volonterskoj bazi. Obnova rada Vatrogasnog društva u ovom mjestu od velikog je značaja, kaže Nebojša Miljuš, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

– Zato što je ovo mjesto udaljeno od centra grada, tako da je dobro da na ovim perifernim krajevima imamo obučene vatrogasce, kazao je starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Donjoj Ljubiji osnovano je prije 80 godina. Iako su povremeno prekidali rad, zahvaljujuci mladim ljudim ponovo je obnovljen.

Autor: Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA