Treći kućni sajam auto dijelova, prateće i servisne opreme u BiH (VIDEO)

1270

Austrija, Njemačka, Francuska, Holandija, Poljska, Belgija, Italija, Srbija – samo su neke od zemalja čiji su izlagači i ove godine svoje proizvode predstavili na Trećem kućnom sajmu auto dijelova, prateće i servisne opreme u  BiH.  Više od dvije hiljade posjetilaca u okviru dva dana Sajma, razmjenjivalo je iskustva sa nekim od najvećih svjetskih proizvođača auto dijelova.

– Bavimo se proizvodnjom ulja i maziva, već 15 godina. Prisutni smo na tržištu Srbije i Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, faktički cijela bivša Jugoslavija – rekao je Dragan Petković, predstavnik „Dinara Oil“ iz Srbije.

Cilj ovog Sajma jeste da profesionalni kupci, vlasnici prodavnica auto dijelova, auto serviseri i mehaničari, unaprijede kvalitet poslovanja, kroz razgovore i prezentacije izlagača Sajma.

– Odlučili smo da, pošto naši profesionalni kupci, nemaju nigdje priliku da vide kako sve ovo radi, prije svega servisna oprema, ali i ostalo, sve ovo stavimo u funkcionalno stanje. Kako bi na licu mjesta mogli da vide i da i sami probaju jednu od dizalica, ili recimo možda neke vulkanizerske opreme – izjavila je Mirjana Milovanović, direktor marketinga AM group.

I, ove godine Kućni sajam auto dijelova, prateće i servisne opreme u BiH bio je humanitarnog karaktera. Oko 10 hiljada konvertibilnih maraka, koliko je prikupljeno biće usmjereno za pomoć humanitarnom udruženju „Otvorena mreža“.

Autor: Marijana Bogdanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA