Tango u Banjaluci (VIDEO)

1083

Neumoljivim talasima argentinskog tanga, u večeri posvećenoj ovom plesu u Banjaluci zaplovilo je više od 40 parova. Koji su zajedno sa plesnim parom iz kluba „Togo tango“ iz Novog Sada i banjalučkom „Habanerom“, podsjetili na  ljubav i strast koju možemo prepoznati u svakom pokretu ovog argentinskog plesa.

– Dovoljno je samo da se zagrlite, gdje je lijepa muzika, u lijepom prostoru i jedno čarobno veče. Pun je emocija, pun je nedorečenih riječi. Ne pleše se uz priču, pleše se u zagrljaju. Vrlo je intiman i specifičan –  rekla nam je Ana Despotović iz Plesnog klub a„Togo tango“ Novi Sad.

– Tango je praktičano hod u zagrljaju. Na prvi pogled djeluje teško, i treba neko vrijeme da se savlada tehnika. Možda malo više nego drugi latinoamerički plesovi, nekih godinu dana, ali ako date sebi godinu dana tango vam mnogostruko vrati. Zagrlite se sa nekim i plešete cijelo veče – objasnio je Dejan Lukić.

Vikend posvećen tangu, bio je jedan od načina na koji su članovi Plesnog kluba „Habanera“ naše sugrađane željeli inspirisati na ovaj ples. Koji na našim prostorima i nije toliko popularan.

– Mi smo u ove dvije i po godine, koliko radimo, stvarno došli do toga da su naši sugrađani zainteresovani za to i zato se prosto javlja potreba da se ovakve večeri organizuju. Naravno, i one manje milonge gdje bi upravo imali tu kulturu dešavanja i svega – rekao je Saša Jovanović, iz Plesnog kluba „Habanera“.

Elegancija u pokretu, tihi, prigušeni zvuci i miris vina –  dio je onoga što ovaj ples čini klasičnim. I, jednim od najpoznatijih na svijetu. Zbog čega bi, kako ljubitelji tanga kažu, osnovne korake ovog plesa svi trebali znati. Jer, nikada se ne zna, kada će, se u toploj i romantičnoj atmosferi, zasvirati muzika koja poziva na ples.

Autor: Marijana Bogdanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA