Lažnim stotkama plaćao račune

599

Branislav Repić (23) iz Prnjavora uhapšen je u tom gradu zbog sumnje da je lažnim novčanicama od 100 maraka plaćao račune na benzinskim pumpama, prodavnicama i kafanama.

Prema policijskom izvještaju, osumnjičeni je u više navrata tokom januara ove godine u Prnjavoru, Stanarima i Derventi pustio u opticaj više falsifikovanih novčanica za koje je znao da su lažne.

Izvor blizak istrazi rekao je da je Repić pokušao u najmanje 17 slučajeva da preda lažne novčanice kako bi za kusur dobio ispravan novac.

– Osumnjičeni je u pojedinim slučajevima uspijevao da zamijeni novac dok u nekima nije, kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da su novčanice izrađena veoma dobro i da je teško uočiti da su one lažne.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, rekli su da je policija pretresom osumnjičenog pronašla i oduzela 34 novčanice u apoenima od 100 maraka.

– Oduzet je i novac za koji se sumnja da je nastao izvršenjem ovog krivičnog djela, kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da je policija nastavila dalju istragu u cilju utvrđivanja porijekla falsifikovanog novca.

Repić je uhapšen u okviru akcije “Valuta” a tereti se za krivično djelo falsifikovanja novca. On je nakon saslušanja pušten na slobodu i policija će protiv njega podnijeti izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Slična akcija pod nazivom “Štampač” izvedena je u Prijedoru prošle godine. Tada je pao Darko Todorović zvani Arkan (21) iz Omarske zbog sumnje da je u svojoj kući imao mini-štampariju gdje je štampao lažne novčanice u apoenima od 50 maraka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA