Cijene goriva u RS idu još niže

769

Novi pad cijena nafte na svjetskom tržištu mogao bi, prema najavama trgovaca gorivom, da ponovo snizi cijene goriva i na domaćem tržištu.

Litar dizela, koji je prije dva dana bio 1,60 KM, od sutra bi trebao da košta 1,47 KM.– Od danas će u svim maloprodajnim objektima doći do sniženja cijena goriva od tri do pet feninga po litru – rekli su iz “Krajina petrola”.

Na “Nešković” pumpama kažu da su oni prije dva dana korigovali cijene, te da ne namjeravaju opet.

Drago Đukić, predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS, rekao je da je za očekivati da dođe do pojeftinjenja goriva u RS, s obzirom na to da su cijene nafte na svjetskom tržištu najniže u posljednjih desetak godina.

– Interesantno je da korekcije cijena nisu rađene kod onih proizvoda ili usluga kojima su značajniji ulazni elementi gorivo, nego se sve vrijeme vrši pritisak na distributere da umanjuju cijene – rekao je Đukić, dodajući da je logičan slijed pojeftinjenje pekarskih proizvoda, gradskog prevoza i slično.

Ipak, takav scenario se još ne nazire, sudeći prema izjavama prevoznika.

Dejan Mijić, direktor banjalučkog “Autoprevoza”, ponavlja da prevoznici ne bježe od pojeftinjenja karata, ali samo ukoliko im grad razliku u cijeni namiri kroz subvencije. Iz Gradske uprave kažu da će danas zasjedati organi zaduženi za određivanje cijene karata.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA